torsdag, desember 06, 2007

Et kurs er ikke bare....


Et kurs handler ikke bare om innhold og pedagogikk. Det er reise, utsyr, overnatting og altså ikke så reint lite logistikk.

Vi skal holde tredje del av kurset i videojournalist i Karasjok. Nina Eriksen og jeg, Gunnar Grønlund, møter opp på Kompetanseavdelingen klokken 14 søndag. Id-korter virker ikke og stessnivået stiger. Vi har et fly å rekke. Turid Homme som bor i nærheten blir redningen. Men starten ble ikke den beste. Vi har mye baggasje. Apple og redigering med Final Cut betinger mye utstyr fra sør. Baggasjen veier 96 kg, og på økonomibilletter blir det overvekt på 1600,-kr
Flyet tar oss til Alta, og så er det 25 mil via Skaidi og Lakselv. Heldigvis har vi valgt en firehjulsdrevet leiebil. Snødrevet hemmer til dels sikten over fjellet. Vi er nesten alene på veien. 4 ganger ser vi rødrev, ellers er det lite liv . Etter tre og en halv time er vi fremme. Hotellet er fullt . Sametinget er samlet og vi tar inn på hytte 22 på NAFCamping, Karasjok. Vi er ventet. Magnus har satt på varmen og nøkkelen står i døra. Klokka er 22.30 og det er 14 kuldegrader ute.
Neste dag er vi tidlig oppe. Det finnes ikke rom i Samiradioen, så vi skal holde kurs på scenen i kulturhuset. Vi blir møtt av vaktmester Per Iver Gaup og sammen rigger vi pulter og stoler. Varmen er heldigvis satt på dagen i forveien. TV og lerret kommer på plass. Pæra i projektoren virker fortsatt.....puh. Slike detaljer er på sett og vis produksjonskritiske.
Kurset går sin gang. Jan Roger Østby har bestilt rundstykker til lunch. Middag lager vi en dag på hytta. De resterende dagene spiser vi på Hansebari i Finnland. Det er 16 kilometer dit, og det er verdt turen.
Returen til Alta fredag går den indre veien. Været er godt og temperaturen er oppe i -4 grader. På Alta flyplass vil de først ikke ta kassa med Apple-utstyret. Det er strengt med at et kolli ikke skal overstige 30 kilo. Kassa er 40 kg. Vi godsnakker med en mann i kjeledress. Jo da, greit. Overvekt 1800,- kroner. Så snør det på Gardemoen...forsinkelse. Deretter er det noe feil med flapsen på vårt fly. Mere forsinkelser. Kapteinen ringer service og jobber med papirarbeidet, får vi vite. Nina skal videre på handletur til New York lørdag tidlig. Om ikke flyet går blir det ikke jul...
Vi er hjemme fredag kveld klokken 2330. Lørdag skrives reiseregning, reiserapport og overtidsskjema. Det er litt overtid.Ingen kommentarer: