torsdag, januar 17, 2008

Mojo goes Mobile

Høres fint ut på engelsk, ikke sant. Jeg har i dag funnet løsningen på dette med ekstern mikrofon på mobilen. Jeg tror vi må prøve det , naturligvis. Og videre sjekk denne programvaren som gir Mojoen adgang til direktesendeing /såkalla stream til en blogg eller webside. Den heter PocketCaster.More.
Ekstern mikrofon har lenge vært ønskelig og mange har vært misunnelig på Reuter som har fått Nokia til å lage en overgang til en Sony mikrofon. Nå viser det seg at dette ikke var så high-tech likevel. Sjekk videosnutten om koblingen. her

Og mens vi er inne på denne sida. Han som lager denne videoen bruke et program hvor han "streamer" direkte til en webside eller blog, kalt PocketCaster. Om noen ser på denne siden vil streamen oppleves som live broadcast. Det ligger visst nok også i systemet at man kan få opp hvor fra i verden videoen kommer fra. Jeg oppdaget disse tingene nettopp og trenge hjelp til å utforske dette nærmere.

Men i forhold til Mojoens rolla: Gamle gode Krinkastingen (f.eks) vil sikkert vektlegge synergieffekten ved å kunne sende innslagene i kveldssendinga, men det kan komme til å hemme mobiliteten det gir ved å avgrense Mojoen til å bare bruke mobilen. Ikke desto mindre er det interessant hva disse folka bygger av Citizen Journalism.

1 kommentar:

Tord E. Nedrelid sa...

Hei Gunnar. Virker som om lenka til videosnutten peker feil. Får bare "Can't find archive"