torsdag, januar 31, 2008

Evangelister fra USA

Når Adobes folk kommer fra Amerika har de forberedt seg. Jeg er på seminar i Samfunssalen i Oslo. Dette er en forestilling som er drillet og det mangler ikke på dramaturgi. De får oss til å hoie og klappe som vi bare har sett på Youtube-videoer når Apple presenterer nye digser i markedet. Men realitetene er at Adobe kommer vi ikke utenom. Hverken i broadcast, webdesign eller print er det godt å ungå Flash og Photoshop m. fl. Integrasjonen mellom gamle Macromedia produkter og Adobe ser nå ut til virkelig å funke, og det nye firmaet har åpenbart en retning også inn i proff video og lyd.
Med Photoshop Extended kan vi bearbeide video som om det var stills og dra videoen over i f.eks layers i After Effects. Det var Jason Levine som var evangelist for videobiten og han hadde utstudert hvordan amerikaske forkynnere får folks oppmerksomhet. Han blogger fra Nordic Tour her .Se forøvrig videoen min som et eksempel på "self confidence".

onsdag, januar 23, 2008

Radio microphone and Nokia N95



To be even more precise how to make your wire between Nokia N95 and a fm radio microphone you can study this picture. The inner ring on the 4 poled 3,5mm mini jack on N95 is the sound input. The second inner ring is earth for all functions. Normally I would lead it to a female 3,5mm 3 or 2 pole mini jack plug. Be aware that when you set the plug in to N95 it should display Headset mode. If it says headphones or something else it wont work. Then you can try to wait with plugging in the microphone itself.

mandag, januar 21, 2008

Nokia N95 and external microphone

Many mobile journalists use N95 because of its quality video vice. The problem has been that there is need of a external microphone. Here is the solution. This video shows the use of radio mic and ordinary kabel mic.
PS. Thanks to Comvu .

torsdag, januar 17, 2008

Hunting for WiFi


Its a lot more fun with my wifi mobile when I get connected in the field. Here is a hint for better connection.

Mojo goes Mobile

Høres fint ut på engelsk, ikke sant. Jeg har i dag funnet løsningen på dette med ekstern mikrofon på mobilen. Jeg tror vi må prøve det , naturligvis. Og videre sjekk denne programvaren som gir Mojoen adgang til direktesendeing /såkalla stream til en blogg eller webside. Den heter PocketCaster.More.
Ekstern mikrofon har lenge vært ønskelig og mange har vært misunnelig på Reuter som har fått Nokia til å lage en overgang til en Sony mikrofon. Nå viser det seg at dette ikke var så high-tech likevel. Sjekk videosnutten om koblingen. her

Og mens vi er inne på denne sida. Han som lager denne videoen bruke et program hvor han "streamer" direkte til en webside eller blog, kalt PocketCaster. Om noen ser på denne siden vil streamen oppleves som live broadcast. Det ligger visst nok også i systemet at man kan få opp hvor fra i verden videoen kommer fra. Jeg oppdaget disse tingene nettopp og trenge hjelp til å utforske dette nærmere.

Men i forhold til Mojoens rolla: Gamle gode Krinkastingen (f.eks) vil sikkert vektlegge synergieffekten ved å kunne sende innslagene i kveldssendinga, men det kan komme til å hemme mobiliteten det gir ved å avgrense Mojoen til å bare bruke mobilen. Ikke desto mindre er det interessant hva disse folka bygger av Citizen Journalism.