torsdag, januar 08, 2009

HXR-MC1 fra Sony

Dette kameraet fra Sony skal jeg prøve å få testa så fort som mulig. Sony lover at det kommer til Norge i løpet av februarer. Teknisk sett skilter det med HD i 1080i. Det tar opp på minnebrikke i AVCHD, men kan også bruke andre formater. Kameramodulen har innebygget mikrofon. Prisen skal være omlag 16.000,- kr (til NRK)
Sjekk videoen under i HD (på Youtube sine sider). Jeg håper demoen ikke er å regne som full kvalitet da videoen sliter med kompremerings-støy

2 kommentarer:

Q sa...

Heisann.
Ikke tvil om at dette er en hendig liten sak. Når det gjelder kvaliteten så hersker det ingen tvil at Youtube er ikke i stand til å gjengi den i samme kvalitet som originalen i "raw" format.

Om en slik sak skal brukes til "action" sport eller liknende er ofte problemet når en arbeider med opptak i høy kvalitet at autofokus og bildestabilisator svikter. Det er ikke noe problem når en filmer bestemor i gyngestolen. Problemet spesiellt med autofus er når store mengder data skal prosesseres, samtidig som autofokus skal være lynrask, svært ofte må en opp i en halv-profesjonell klasse av hd opptakere for å finne ett kamera som fungerer under de fleste forhold.

Ikke tvil om at jeg ville personlig ha testet utstyret før jeg kjøpte noe i denne prisklassen.

Men som sagt, alt avhenger av bruksområdet og de utfordringene kameraet blir stilt overfor.

Bloggerguy sa...

Ja du har rett Q.
En bør teste slike spesialkamera. Men det er vel som semiprofft å regne. med en pris rundt 16 lapper, er det ikke leketøy vi snakker om. Optikken kan ha sine begrensninger siden alt er smått. Dessuten AVCHD er jo så mangt.