mandag, mai 28, 2007

Hvor stor blir Facebook?


Stor, fordi folk vil bygge sosiale nettverk. Facebook kombinerer deling med publisering. Virkemidlene er mail, hilsner, bilder (se meg/oss) og tagging av disse med navn. Nå kommer det bøttevis med plugins , eller apps. (Applications) Nå kommer Platform. Jeg vet ennå ikke hvordan det vi se ut, men det er etter sigende 70 firmaer som jobber med ekstra programvare. Jeg kan nå bearbeide bildene, laste opp video, legge inn lydhilsner osv. Community selger. Reise: Om jeg skal til Tunis i juli, kan jeg legge inn dette og alle som skal til samme plassen vil kunne se det og respondere på det. Jeg har så langt prøvd noen av applikasjonene og ser at de fungerer. Øyvind Solstad på www.nrkbeta.no sier at en del av dem er ustabil på visse nettlesere. Det er jo ikke rart, for utviklingen går bra fort om dagen.

3 kommentarer:

Tord E. Nedrelid sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Tord E. Nedrelid sa...

Fikse muligheter og smart ekstrautstyr til tross: Grunnen til Facebooks raske suksess tror jeg ligger et annet sted. I motsetning til de fleste communities er Facebook et sted der man holder kontakt med folk man allerede kjenner, og ikke primært et sted å finne nye venner. Koblet med smarte søkemuligheter på ekte navn er det en killer app. Mange jeg snakker med sier de liker FB for å holde kontakten med de halvnære vennene, tidligere kollegger, klassekamerater etc. Folk du gjerne vil opprettholde en kontakt med men ikke er blant de nærmeste analoge vennene.

sjekk ut: nedrelid.com

Bloggerguy sa...

Bildegalleri og chat er ikke noe nytt for massen. MSN gjorde det for etterhvert bra lenge siden. Facebook er mindre komersiell og utvider i disse dager med markedsplass, video mm. Hva skyldes den raske veksten til Facebook. De inviterte folk til å stå fram md fullt navn og gav folk et ansikt..face. Det likte folk. Nå er spørsmålet: Vil folk bygge dette videre ut som ordentlige "communities" (norsk-felleskap?) Jeg tror det. Jeg tror FB blir kjempestor og kanskje truer MSN. Med sitt enkle grensesnitt og aggresive måte å spre seg på med mail til vennene så vil de ta stort marked. Jeg gleder meg over at dette er "open source, koster ikkeno, enn så lenge. Bekymringen er at jeg ser programmet stjeler tida vår. Kona som jobber i barnehagen sier at selv tantene der kommer på kontoret flere ganger i løpet av dagen for å sjekke Facebooken sin... Folk ser mindre på TV i disse dager, er de på Facebook?