fredag, juni 01, 2007

Mobil-tv-tittere flest bor i Sør-Korea

Jeg har digga denne fra en venn .. jeg har fått så mange venner nå... http://www.nedrelid.com/
1.6.07

En ny undersøkelse fra firmaet Datamonitor anslår at det innen 2012 er 150 millioner mobil-tv-abonnenter på verdensbasis, ifølge advanced-television.com. I dag er det 4,4 millioner og fire av dem holder til i Sør-Korea, stort sett i området rundt Seoul siden det stort sett er der det er dekning. Brukertallene derfra er interessante. Hver abonnent ser omlag en time tv på mobilen daglig. Det er spesielt til og fra jobben at folk ser på mobil-tv, og litt når det går og legger seg. Mobil primetime er med andre ord helt annerledes enn på trad tv. I Sør-Korea er det en utfordring for de tradisjonelle tv-selskapene som sender samme program via bakkenett til både mobilemottakere og tradisjonelle apparater.Men poenget her er om tallene på 150 millioner brukere vil så til. Og hvor stor andel norske mobilbrukere vil bli mobil-tv-tittere? Svaret avhenger av hvor fort infrasturkturen er på plass og ikke minst hvilken standard som blir valgt.Riset bak speilet er telekombransjen. I Sør-Korea gikk teleselskapene sin egen vei. De lagde sin egen mobil-tv-kanal, skjøt opp en sattellitt og satset store penger på innhold. Hva slag? Ren underholdning og sport. De brukte stygg mye penger på å sikre seg tv-rettighetene til baseball, en sport som har like stor plass i koreanske hjerter som fotballen her hjemme. Og hvem spleiset med tv2 på tippeligarettighetene?

bloggerguy: Sjekk også denne
http://www.hollywoodreporter.com/hr/content_display/international/news/e3i551bac2a4b808c05a69308c30a58d6fb?imw=Y
og http://www1.vg.no/teknologi/artikkel.php?artid=115986

2 kommentarer:

Bloggerguy sa...

En kommentar til det Nedrelid sier:
Mobil-tv dekker et ganske annet marked enn sofa-tv-tittingen.
Vi kan vel ikke være sikker på at utviklingstrenden vil slå til på samme vis her. Er Internet bygd ut på samme måte der som her? Her på berget er det kanskje like aktuelt med publisering uten flyt. Folk ser like gjerne tv-on-demand eller uten flyt. Flyten kan folk komme til å komponere selg på nettet. Det slo meg i dag på en fredag. Hvorfor skal jeg se Knut Borge og dektektimen? Jeg leter heller opp noe interessant på nettet. Der er det mye og i etterhvert god eller bedre kvalitet enn på lille-TVen i stua. Ja jeg må inrømme at den er liten og tjukk fortsatt. Men det er en annen sak.

Tord E. Nedrelid sa...

Det er litt forskjeller i mediemarkedet. Blant annet stuper papiravisene, og portalene har flere enn de enklete nettavisene som portalene henter nyhetene fra. Men nettavisene ser omlag ut som her, og de prøver seg med on demand video. Bruken av mobil-tv er flytbasert. Selv om det stort sett finnes trådløst bredbånd over alt, 3,5g mobilnett og allskens muligheter til å drive on demand titting. On demand video på nett er ganske hot, som gjennom pandora.tv og i gruppa mellom 20 og 30 år er nesten 100 % brukere av et eller flere online communities. Så på nettet er mulighetene til on demand og brukerdeltakelse stor. På mobil er den ikke så bygd ut enda, selv om båndbredden er stor. Kanskje fordi tv-kanalene og deres eiere vil ha mest mulig bruk ut av det allerede eksisterende flyt-tilbudet før de lanserer en konkurrent til seg selv? De har investert bøttevis med penger for å få signalene ut til folket.