fredag, mai 14, 2010

Tips for hjemmefilming

Det er 17 mai om tre dager. (Norsk nasjonaldag) Jeg skrev for noen år siden en del tips for filming av de nærmeste. Jeg må for øvrig si at mine barn alltid vil se råstoffet og ikke den redigerte versjonen, men kommer du i et familieselskap og blir presentert for timevis med villfilming, er kvelden ødelagt. Så her altså: Tipsene i blått er fra BBC´s "Video Nation"
Prøv å fortelle en historie.Bruk deg selv som forteller, (men kommenter ikke mens du filmer hvis du tenker å redigere dette senere)
Ikke bruk zoomen,Gå nært innpå i stedet.
Stopp kameraet, ikke film alt mulig. Bestem deg for hva du vil med dette bildet før du starter kameraet.Tell rolig til 5 (sekunder) når du filmer et statisk bilde.Hold kameraet rolig. Støtt deg mot noe.
Flytt deg mellom hver gang du starter kamera. Varier utsnittet og vinkelen.
Husk reaksjonsbilder, f. eks. av de som ser på 17. mai toget, deres begeistring er like viktig som selve toget.
Unngå å filme mot lyskilden (sola), prøv å få lyset i ryggen.Unngå mye himmel, og spesielt i gråvær. Tenk på at de du tar bilde av skal ha lys i ansiktet.
Lyden er ofte vanskelig å få godt fram. Gå nært inn på den som snakker, eller kjøp en mikrofon med ledning av den typen som kan henge på jakkeslaget. (mygg)
Lær deg å bruke kameraet i blinde. Sjekk utstyret før du går i gang med filmingen. (Er batteriet ladet opp? Ha nok bånd og batterier.)

Ingen kommentarer: